Even voorstellen

Mijn naam is Jolanda Korpershoek. Ik ben 31 jaar oud en woon in Zwolle. Ik heb een aantal jaren in de kinderopvang gewerkt, echter ligt mijn hart bij het gastouder zijn. Waarom?

  • Omdat uw kind bij een gastouder in een kleinere setting wordt opgevangen waardoor het meer aandacht en rust krijgt.
  • Omdat uw kind in een huiselijke plek wordt opgevangen, waardoor het als een tweede thuis kan voelen.
  • Omdat u niet voor een organisatie kiest, maar voor een persoon. Hierdoor kan er met elkaar een vertrouwensband opgebouwd worden. U als ouder brengt uw kostbaarste bezit en daar wilt u een goed gevoel bij hebben.
  • Omdat het voor u aantrekkelijker is, omdat het uurtarief lager ligt dan bij een gemiddeld kinderdagverblijf en u alleen betaalt voor de uren die u daadwerkelijk afneemt.
Waarom De Kleine Vlindertjes?

Kwalificaties en ervaring

Begin 2010 heb ik mijn diploma Pedagogisch werker kinderopvang gehaald. Daarnaast beschik in over een EHBO-diploma. In de kinderopvang heb ik gewerkt met kinderen van 0 tot 4. De grootste tijd heb ik op een babygroep gestaan, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan met deze kleintjes.

Onze missie en visie

Bij de Kleine Vlindertjes vinden we het belangrijk dat kinderen rust, ritme en regelmaat krijgen. Zeker voor de aller kleinsten zullen we het ritme van thuis aanhouden. Naar mate de kinderen ouder worden zullen ze mee gaan in het dagritme van de opvang. Ieder kind ontwikkeld zich in zijn eigen tempo. Bij de Kleine Vlindertjes accepteren we dat, want ieder kind is uniek. We stimuleren de kinderen in hun ontwikkeling, maar wel binnen hun eigen creaties. We pakken eerder een wit vel om op te tekenen dan een kleurplaat. Zo komt de creativiteit van de kinderen naar boven en kunnen we daar samen over praten.
Tijdens de opvang krijgen kinderen verantwoorde tussendoortjes en zullen we er voor zorgdragen dat kinderen gezonde voeding krijgen.

 

De omgeving

De Kleine Vlindertjes in Zwolle is gelegen in de wijk Zwolle-Zuid. Overdag kan er heerlijk in de tuin gespeeld worden, maar als we de achterdeur uitgaan, zit er dichtbij een speeltuintje. Ook zijn de dieren niet ver weg, want op loopafstand is de kinderboerderij. We gaan veel naar buiten, maar halen alles wat buiten is ook naar binnen. Zo maken we van kastanjes spinnenwebben en kunnen we van bladeren een slinger maken. Kortom, samen genieten van al het moois dat de natuur ons geeft.

Wat bieden we nog meer

Bij De Kleine Vlindertjes hebben we iedere maand een ander thema. Knutselen en boekjes lezen doen we binnen dit thema. Deze thema’s lopen uiteen van “de seizoenen”  tot “het ziekenhuis”. Natuurlijk lopen dagen als Moederdag/Vaderdag, Koningsdag etc. hier ook doorheen. Zo proberen we kinderen op een speelse manier van alles te leren.